x

Vägbeskrivning

Skriv in var du reser ifrån
close

Hösten 2017

Guidade visningar lördagar och söndagar 19 aug tom 8 okt. Oxelösund

Det till år 2003 topphemliga kustartilleribatteriet på Femöre i Oxelösund är nu ett spännande museum över epoken det kalla krigetFöreningen Femörefortet ansvarar för verksamheten vid Femörefortet och hyr även ut den närbelägna Fyrvaktarbostaden på Femöre.

Öppet lördagar-söndagar  från och med 19 augusti till och med 8 oktober
Guidningarna startar kl 11:0012:00, 13:30 och 14:30.

Plats: Femörefortet

Adress:
Femörefortet
Oxelösund
Sverige

GPS-koordinater:
X:58.649
Y:17.1083

Telefon: 0155-308 44
Webbplats: femorefortet.se

Logga in för att redigera

Om oss

Utflyktsvägen/Gröna Kustens ungefärliga gränser för området är Norrköping i söder, Mälarens södra strand i norr, Gnesta i väster och skärgården i öster. Här finns bl.a. Utflyktsvägen, Väg 223 och Turistvägen. Kusten präglas av den nästan orörda skärgården. Inåt landet möter dig den Sörmländska naturen med sitt böljande landskap och sagolika insjöar. Detta gör den här delen av Sverige intressant som besöksmål för rekreation, mötesplats och konferens.

 

Följ oss på Facebook

Utflyktsvägen - Föreningen Gröna Kusten: Från Norrköping och Bråviken i söder, till Stockholms södra skärgård i norr, där pärlbandet av öar möter Sörmlands böljande landskap.
Utflyktsvägen är ett samarbete mellan besöks & turistnäringens företagare, organisationer, kommuner och finns nu i 3 län och 9 kommuner, nämligen Södertälje, Nykvarn, Mariefred-Strängnäs, Gnesta, Flen, Trosa, Nyköping, Oxelösund och Norrköping-Bråvikslandet. Vi kan utflyktsmålen, skärgården och naturen!