Om utflyktsmålet

Gourmetvandring
Välkommen till en unik mat- och naturupplevelse utsedd 2013 till Sörmlands bästa turistupplevelse. En gourmetvandring är ett perfekt sätt att smaka på hela landskapet i kombination med en spännande guidning i storslagen natur. Vi samarbetar med 35 olika mathantverkare i Sörmland och bjuder dig på en stor palett av smaker uppdukade i naturen. Vandringar anordnas även på engelska och tyska. Förbokning krävs.
Boende
På vår ekologiska gård byggd på en plats med anor från den äldre stenåldern kan ni hyra en av våra stugor, stora huset eller bo med rum och ekologisk frukost. Här bor ni i en naturskön miljö i hjärtat av Sörmland. Vi har hästar, killingar, höns, ankor mm. I omgivningarna finns 49 sjöar, 8 naturreservat, vandrings- och cykelleder och härliga bär och svampmarker. Bor ni hos oss två nätter eller mer ingår roddbåt och fiske. Vi arrangerar även temahelger inkl boende som t ex

-följ med och hugg din egen julgran

-upplev och njut av riktigt mörker, vi lär om stjärnhimlen

-kost- och hälsa, föredrag och matlagning

 

Konferens
Vårt stora hus är perfekt för er som söker en plats för konferens i ostördhet. Hos oss är ni själva på anläggningen. Kreativiteten och harmonin frodas i vår tysta, lugna och avkopplande miljö. Om ni önskar kan ni kombinera er tid här med en gourmetvandring, svampsafari, föreläsning mm.

Gårdsbutik

I vår gårdsbutik öppen maj-september hittar ni alla sorters produkter från ett 30-tal olika mathantverkare i Sörmland och nyvärpta ägg från Rocklösas höns och ankor. Här kan ni också beställa köttlådor med killing – ett mycket magert och miljöriktigt kött.

 

Svampkurser
Under hösten kan ni följa med svampkonsulenten på en svampsafari eller delta på en svampkurs.

Föredrag

Ni kan boka oss för ett föredrag antingen här på Rocklösa eller på annan plats. Vi skräddarsyr innehållet inom ämnen så som vilda ätliga växter, på upptäcksfärd i naturen, kost och hälsa.

Om utflyktsmålet

<strong>Gourmetvandring</strong> Välkommen till en unik mat- och naturupplevelse utsedd 2013 till Sörmlands bästa turistupplevelse. En gourmetvandring är ett perfekt sätt att smaka på hela landskapet i kombination med en spännande guidning i storslagen natur. Vi samarbetar med 35 olika mathantverkare i Sörmland och bjuder dig på en stor palett av smaker uppdukade i naturen. Vandringar anordnas även på engelska och tyska. Förbokning krävs. <strong>Boende</strong> På vår ekologiska gård byggd på en plats med anor från den äldre stenåldern kan ni hyra en av våra stugor, stora huset eller bo med rum och ekologisk frukost. Här bor ni i en naturskön miljö i hjärtat av Sörmland. Vi har hästar, killingar, höns, ankor mm. I omgivningarna finns 49 sjöar, 8 naturreservat, vandrings- och cykelleder och härliga bär och svampmarker. Bor ni hos oss två nätter eller mer ingår roddbåt och fiske. Vi arrangerar även temahelger inkl boende som t ex -följ med och hugg din egen julgran -upplev och njut av riktigt mörker, vi lär om stjärnhimlen -kost- och hälsa, föredrag och matlagning   <strong>Konferens</strong> Vårt stora hus är perfekt för er som söker en plats för konferens i ostördhet. Hos oss är ni själva på anläggningen. Kreativiteten och harmonin frodas i vår tysta, lugna och avkopplande miljö. Om ni önskar kan ni kombinera er tid här med en gourmetvandring, svampsafari, föreläsning mm. <strong>Gårdsbutik</strong> I vår gårdsbutik öppen maj-september hittar ni alla sorters produkter från ett 30-tal olika mathantverkare i Sörmland och nyvärpta ägg från Rocklösas höns och ankor. Här kan ni också beställa köttlådor med killing – ett mycket magert och miljöriktigt kött.   <strong>Svampkurser</strong> Under hösten kan ni följa med svampkonsulenten på en svampsafari eller delta på en svampkurs. <strong>Föredrag</strong> Ni kan boka oss för ett föredrag antingen här på Rocklösa eller på annan plats. Vi skräddarsyr innehållet inom ämnen så som vilda ätliga växter, på upptäcksfärd i naturen, kost och hälsa.

Kommun