Information

  Rocklösa gård är en plats som ger ro och påfyllnad i själen. Här har vi hittat spår från den äldre stenåldern och själva namnet härstammar från det bortglömda språket, fornnordiska. Här överraskar landskapet med sin stora variation, det är vackert, tyst och rofyllt. Allt det här vill vi dela med våra gäster.
  Vårt lilla lantbruk drivs ekologiskt och för oss är det viktigt att erbjuda djuren vi har ett så naturligt och bra liv som möjligt. Djuren hjälper oss att hålla våra ekhagar öppna och att öka den biologiska mångfalden i markerna. Vårt mål är att leva i harmoni med naturen. Maten vi serverar är lagad med kärlek och vi tar gärna tillvara på både vilda djur och växter. Vi tar hand om bär och frukt i trädgården och serverar också gärna något från vår egen odling.

  Så välkommen till oss vare sig du vill njuta av våra boenden, tillbringa en dag i naturen med våra utomhusupplevelser kombinerat med trerätters, vita lakan och en härlig frukostbuffé eller handla något gott från vår gårdsbutik.

  Hos oss kan du också förlägga dina möten/konferenser i ostördhet mitt i det lantliga landskapet. Kombinera gärna med någon av våra hållbara, naturnära aktiviteter. Vi skräddarsyr så som just din grupp vill ha det.


  BOENDE

  I vårt stora hus, Nergården, kan du hyra en säng, ett rum eller hela huset med 10 bäddar. Här finns allt; bastu, kamin, stort kök, flera soffgrupper och 100 kvm terrass.
  Lillstugan är gårdens äldsta hus. Här finns 4 sängar, bäddsoffa för två, kök, badrum och flera uteplatser.
  Åstugan på en skogskulle mitt i naturen. Här finns dubbelsäng, bäddsoffa för två, badrum, kök, vardagsrum med glasade skjutdörrar och uteplats.

  Bor du två nätter eller mer får du låna roddbåt och även fiska på vårt fiskevatten.

  UPPLEVELSER/AKTIVITETER
  Hyr flotte för egen färd

  Paketerbjudande med utomhusupplevelse, trerätters, boende, frukost
  Vandring på Sörmlandsleden
  Turridning på islandshästar
  Specialgjorda cykelturer (3-6,5 mil) med tips på trevliga stoppställen
  Bushcraft, nygammal vildmarkskunskap för njutning och kris
  Mindfullness-vandring med skogsbad
  Paddling i spännande sjösystem
  Svampsafari med svampkonsulent
  Golf på Sörmlands vackraste golfbana

  GÅRDSBUTIK
  I vår gårdsbutik finns nyvärpta ägg från Rocklösas höns och ankor. Här kan ni också köpa kött från gårdens fjällkor och killingar. På hyllorna har vi även varor från andra småskaliga mathantverkare i Sörmland samt viltkött och olika sorters korvar. Vi väljer ut det vi själva älskar.

   

   

   

Öppet
Öppet hela dagen
 • Måndag

  Öppet dygnet runt

 • Tisdag

  Öppet dygnet runt

 • Onsdag

  Öppet dygnet runt

 • Torsdag

  Öppet dygnet runt

 • Fredag

  Öppet dygnet runt

 • Lördag

  Öppet dygnet runt

 • Söndag

  Öppet dygnet runt

 • 9 december, 2023 03:02 lokal tid

Närliggande vägar
Kommun