Information

  Slottet vakar vänligt över dig när du strövar runt, viskar historier från förr. Människor har gått precis där du går i många hundratals år. Byggt rummen, trampat upp stigarna.

  Följ med oss till ett av Sörmlands mest intakta slott och hör historiens viskningar. Du kan se hur åren skiftar, och hur trender och livsstilar förändras med dem. På Nynäs finns något för hela familjen, stora som små.
  Gå på en slottsvisning eller lär dig mer om de vilda djuren i skogen. Bada, paddla, fiska, ta en cykeltur eller besök museigården Långmaren. Besök roliga och tankeväckande utställningar. Ät en lunch, fika på Restaurang Nynäs eller ha en egen picknick på någon av de natursköna platserna i parken. Du vill upptäcka mer av det här nya äventyret, men samtidigt passa på att bara andas. Du har tid för både och.
  Idag har du tid.

  Vill du ha ett längre äventyr?

  Boka ett rum på Bränneriet eller någon av de charmiga stugorna och vakna med de små äventyren precis utanför knuten. I Nynäs naturreservat finns förutsättningarna för
  naturnära upplevelser. Markerade strövstigar leder dig raka vägen ut på allt från kortare promenader till en längre vandringar längs Sörmlandsleden. Packa upp din matsäck vid ett rastbord eller gör upp en eld vid en fin grillplats.
  Utställningar 2024

  • Barnen på Nynäs - Följ med Anna, Sven, Gunnar och Märta i en lekvänlig utställning för barn och deras vuxna. Genom berättelse och lek kliver ni 100 år tillbaka i tiden på Nynäs gods. Prova på deras sysslor och påhittiga uppdrag genom vinter, vår, sommar och höst. Få en glimt av barnens vardag, lek och fantasi. En utställning där både stora och små känner historiens vingslag. Producerad av Sörmlands museum i samarbete med Nynäs slott.
  • Naturportalen - Hur många högar med bajs lägger en älg per dygn och vem är egentligen snabbast i skogen? Följ med maskoten Strix på ett naturäventyr! Under en lätt vandring på ca 1,3 kilometer möter små och stora besökare skogens vilda djur och växter med en stor lekfullhet. Interaktiva moment blandas med spännande fakta. Frågorna har garanterat besvarats vid vandringens slut! 
  • Fyll skafferiet! Genom föremål, foton och konserveringsmetoder ges historiska och nutida perspektiv på mathantverk. Producerad av Sörmlands museum.
  • Hållbara hus - om hur framtidens hållbara byggande kan lära av byggnadsvården och det traditionella bygghantverket. Producerad av Sörmlands museum.
  • Historien i Sörmland – tema godset. En utomhusutställning på slottsområdet och längs en cykel- och vandringsled. Ett trettiotal skyltar med röda vimplar berättar om kördrängar, husmamseller, herrskap, torpare, bönder, jungfruar och många fler. Producerad av Sörmlands museum.
  • Den lekfulla trädgården- Gå på upptäcktsfärd i grönsakslandet och odlingslådorna där det växer bär, örter, grönsaker och blommor att lukta och smaka på. Följ hinderbanan genom trädgården fram till uteköket där du kan laga allt som fantasin kan tänka sig! Hämta leksaker i det gamla hönshuset och prova att leka på det vis barnen gjorde förr!

   

  Visningar

  Ordinarie slottsvisning
  Salar och salonger, kök, pigkammare och barnkammare. Nynäs slott är ett fullt möblerat herrskapshem som speglar ägarfamiljernas livsstil och inredningsmodets växlingar under mer än fyrahundra år. Exklusiva möblemang och konstföremål samsas med enkla vardagsting, till exempel olika slags köksredskap. Här finns en stor samling porträtt från 1500-tal till 1800-tal.

  Kl 12.45 och 15.00 under öppettider. Visning på engelska kl. 12.30.
  Biljetter köps i Gårdsbutiken. 

   

  Dramatiserad visning "Älskade Eva"
  Hälsa på hemma hos finansministerns familj! Under denna musikteaterupplevelse kliver du rakt in i 1850-talets Nynäs. Här träffar du den vänliga Friherrinnan Eva Gripenstedt i egen hög person men slungas även in i tjänstefolkets alla bestyr bland tvätt och porslin. Se till att hålla dig väl med den stränga Mamsell Carlsson!
  Särskilt om hon inte hunnit ta sin dagliga tupplur…

  Passar barn från 7 år. Text och musik Martina Wessman.
  Biljetter köps i Gårdsbutiken. Gratis för barn t.o.m 16 år
  Alltid kl 14.00 under öppettider.

   

  Barnvisning för alla åldrar
  Hur var det att bo i slottet för över 100 år sedan? Vad lekte barnen med, vilken mat serverades och var sov de? Följ  med den snälla guvernanten Fröken Jansson på en spännande tidsresa hemma hos barnen Carl, Ebba och Alfred Gripenstedt.

  Visningstid ca 30 min. Biljetter köps i Gårdsbutiken. Gratis för barn t.o.m 16 år
  Alltid kl 11.30 och 15.15 under öppettider.

   

  Öppettider Butik och utställningar

  22 juni - 18 augusti:  onsdag-söndag kl.11-16

  Utställningar, Gårdsbutik och Restaurang Nynäs alltid kl 11-16

  Slottsparken och omgivningarna har öppet året runt.

   

  Opens 1st of July.

  During the summerseason there are various temporary exhibitions to be visited in the buildings of the Manor.
  The impressive 1907 Orangery in the park today houses Restaurant Nynäs and a Gardening Shop, which has gained a certain reputation among gardening enthusiasts for its collection of various Geranium and spicy plants.

   

  Opening hours:

  Utställningar, Gårdsbutik och Restaurang Nynäs:

  22 june - 18 august:  wednesday-sunday 

  Always 11-16.

  Want to stay a Little longer? Our Lovely hostel is located right by the castle, open all year round.

  Welcome!

Följ oss
Facebook
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516. Type: OAuthException
Närliggande vägar