Om utflyktsmålet

Följ med ut på sjön med Ångslupen Munter!

Lyssna till ångvisslan och upplev det vackra Sörmland från soldäck på Ångslupen Munter! Boka en tur på Hallbosjön, Skräddartorpsån eller Yngaren och njut av stämningen kring ångmaskinens stilla pys och kaffet som serveras ombord! Spana efter utter, bäver, häger, fiskgjuse och havsörn, eller bara beundra den vackra naturen!

Munter är ett levande kulturminne, som berättar om gångna tiders livliga ångbåtstrafik på våra insjöar.

Du kan boka Ångslupen Munter som evenemang och annorlunda möte för privatpersoner, skolklasser, företag och föreningar. Vi utlovar ångdriven njutning.

I Vrenas vackra ångbåtshamn kan du också äta en lättare smörgåslunch, eller njuta av hemlagat bröd till kaffet. Allt serveras i Café Munterhuset, alldeles vid vattnet där vågorna kluckar mot strand.

Läs mer på hemsidan

Välkommen!

Om utflyktsmålet

<strong>Följ med ut på sjön med Ångslupen Munter!</strong> Lyssna till ångvisslan och upplev det vackra Sörmland från soldäck på Ångslupen Munter! Boka en tur på Hallbosjön, Skräddartorpsån eller Yngaren och njut av stämningen kring ångmaskinens stilla pys och kaffet som serveras ombord! Spana efter utter, bäver, häger, fiskgjuse och havsörn, eller bara beundra den vackra naturen! Munter är ett levande kulturminne, som berättar om gångna tiders livliga ångbåtstrafik på våra insjöar. Du kan boka Ångslupen Munter som evenemang och annorlunda möte för privatpersoner, skolklasser, företag och föreningar. Vi utlovar ångdriven njutning. I Vrenas vackra ångbåtshamn kan du också äta en lättare smörgåslunch, eller njuta av hemlagat bröd till kaffet. Allt serveras i Café Munterhuset, alldeles vid vattnet där vågorna kluckar mot strand. Läs mer på hemsidan Välkommen!

Video
Facebook

2 månader sedan

Ångslupen Munter

I lördags hade vi medlemsträff på Sörmlands vackraste plats, d.v.s. Pilgrimsbo strand i Vrena. Väderfolket hade någon dag innan en prognos som skulle innebära regn, så grillkorv och bullar var inköpta med tanke på att det inte skulle komma så många. Väderfolket hade fel denna gång (också). Det var riktigt behagligt väder och intresset var stort. Förutom korvgrillning och tipspromenad, så var det ett mycket trevligt mingel. Tipspromenaden vanns av vår förre ordförande Per-Ivan Andersson, som fick ett presentkort på turer. Inger Sköld fick andrapris, som var en fin blomma. Nu är säsongen ingång och vi räknar med många fina turer. ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook